Opvoedopstellingen

Heb jij ook een opvoedprobleem waarvan de oorzaak onduidelijk is? Met een individuele opvoedopstelling ……
Krijg je inzicht in de dieper liggende oorzaak
Kunnen patronen en blokkades doorbroken worden, wat bevrijdend werkt
Voel je meer verbinding met jezelf en je kind
Breng je een verschuiving tot stand van gebonden zijn naar in liefde verbonden zijn
Dit vaak al in één sessie!

 

Dan kan een opvoedopstelling jou helderheid geven in de dieper liggende oorzaak en helpen om hierin stappen te zetten om dat op te lossen.

 

Wat is een opvoedopstelling?
Een individuele opvoedopstelling – ontwikkeld door Marianne Langemeijer – is gebaseerd op de familieopstellingen van Bert Hellinger. 
Een opvoedopstelling is een individuele opstelling, waarbij alleen met een ouder gewerkt wordt (zonder de kinderen dus). De familieleden worden in de opvoedopstelling gerepresenteerd door vloertegels, waarmee zich gaandeweg een beeld over de oorzaak van de hulpvraag ontvouwt en stappen gezet worden om deze op te lossen. Dit werkt op een diep niveau door voor het hele opgestelde familiesysteem. Deze individuele aanpak wordt als fijn en veilig ervaren.


Deze methodiek is zeer geschikt als je in de opvoeding van je kind(-eren) tegen bepaalde uitdagingen aanloopt en even zozeer geschikt voor mensen die (nog) geen kinderen of al volwassen kinderen hebben. Want iedereen maakt onderdeel uit van een familiesysteem en iedereen is kind van zijn eigen ouders. Elk probleem en terugkerend gedrag kan je op systemisch niveau bekijken en verandering in aanbrengen.